Madonna - životopis

23. prosince 2006 v 15:46 | D.D. |  OSOBNOSTI
Madonna to je taky taková music/gay ikona. Kdo by neznal, neposlouchal Madonnu...

Životopis
Jméno: Madonna
Příjmení: Louise Veronica Ciccone
Datum narození: 16. 8. 1958
Místo narození: Bay City, Michigan, USA
Národnost: Americká
Občanství: Americké
Stav: vdaná
Výška: 168
Povolání: populární americká zpěvačka, skladatelka, tanečnice, herečka, producentka a módní symbol.


Je považována za královnu populární hudby, podle Guinnesovy knihy rekordů je nejúspěšnější sólovou zpěvačkou na světě. Její popularita a přínos pop-kultuře je podobný jako u The Beatles, nebo Elvise Presleyho. Madonna také měla výrazný vliv na mnoho současných umělců.
Nyní vydává dalším albu. Jmenuje se Confessions On A Dancefloor a je plné taneční hudby. Hlavním producentem je Stuart Price, hudební režisér Madonniných předchozích turné. Deska debutovala na prvních příčkách hitparád po celém světě včetně U.S.A. a Velké Británie. Na dnešní poměry se prodává skvěle - předběhla už alba American Life i Erotica. S novým albem zaznamenal změnu i Madonnin management. Madonniným manažerem se stává její partner z Mavericku Guy Oseary. Podporovat novou desku se v létě 2006 Madonna vydá opět na světovém turné. Jméno dostalo podle alba - The Confessions Tour.

Diskografie:
  • 1983 Madonna
  • 1984 Like a Virgin
  • 1986 True Blue
  • 1987 Who's That Girl
  • 1987 You Can Dance
  • 1989 Like a Prayer
  • 1990 I'm Breathless
  • 1990 The Immaculate Collection
  • 1992 Erotica
  • 1994 Bedtime Stories
  • 1995 Something to Remember
  • 1996 Evita
  • 1998 Ray of Light
  • 2000 Music
  • 2001 GHV2
  • 2003 American Life
  • 2003 Remixed & Revisited
  • 2005 Confessions on a Dance Floor
    Filmy
  • 2005 I'm going to tell you a secret
  • 2002 Die another day
  • 2002 Swept away
  • 2000 The next best thing
  • 1996 Evita
  • 1996 Girl 6
  • 1995 Four rooms
  • 1993 Dangerous game
  • 1992 Body of evidence
  • 1992 A league of their own
  • 1991 In bed with madonna / truth or dare
  • 1991 Shadows and fog
  • 1990 Dick tracy
  • 1988 Bloodhounds of broadway
  • 1987 Who's that girl
  • 1986 Shanghai surprise
  • 1983 Vision quest
  • 1984 Desperately seaking susan
  • 1979 A certain sacrifice

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se Vám líbí tento web?

Ano, je super! 62.3% (3413)
Fajn, nemám připomínky! 10.5% (577)
Celkem to ujde, něco bych změnil/a! 7.8% (429)
Nic moc! 6.9% (380)
Fakt šílený! 12.4% (681)

Komentáře

1 Madlinnek Madlinnek | E-mail | Web | 21. srpna 2008 v 18:46 | Reagovat

Musím uznat, že máš fak peckovej blog. Moc se mi líbí! =*))

2 hiuhgfghggh hiuhgfghggh | 9. listopadu 2009 v 17:39 | Reagovat

madonna je nejlepsi

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama